logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
OPEN ATELIER ROUTE 7,8 en 9 September 2012
Categories: expositie, nieuws

logo kunstkolk

Open ateliers Kunstkolk.

Boxmeer – In het weekend van 7, 8 en 9 september organiseert de Kunstkolk weer haar open atelierroute.

In de gehele gemeente Boxmeer openen de leden van de Kunstkolk wederom hun deuren. Op 14 locaties wappert de inmiddels bekende gele kunstkolk wimpel. Middelpunt en een goed vertrekpunt is de kapel van cultureel centrum de Weijer in Boxmeer, waar op 7 september om 20.00 uur de opening plaats vind met een optreden van dans- en musicalschool Etoile en met medewerking van wethouder mevr. Hendriks die het officiële gedeelte voor haar rekening neemt. In de kapel is een overzichtsexpositie te zien van alle deelnemers. Hier vindt u ook alle informatie en de route beschrijving .

 

Na het succes van de gezamenlijke tentoonstelling tijdens het 1e lustrumjaar in 2011 gaan we weer terug naar de oorspronkelijke formule en opent het Boxmeers kunstcollectief “de Kunstkolk” opnieuw de atelierdeuren. U kunt wederom over de drempel stappen van een kunstenaars atelier, en kennis maken met de kunstenaars en hun werk. Dit jaar kunt u in het 2e weekend van september een diversiteit aan 2 en 3 dimensionaal werk van 16 kunstenaars en diverse gast exposanten bekijken.

groepsfoto 2012

groepsfoto 2012

Deelnemers: Marian Sondermeijer met keramiek, Paulien Korte ; gouaches en collages, Victor en Diny Wijnhoven ; kunst boekbinden, Anneke Toussaint ; Kleikunst, Guus Verzellenberg ; schilderkunst, Anke van Gorp ; weefkunst, Gerrit Bartelink ; beeldhouwkunst, Else vd Sloot ; schilderkunst, Jacky Geurts ; glassculpturen, Marijke van Bergen ; kindertheater Pimpernel, Mirjam vd Berg ;fotografie, Gijs van Lanen; hout sculpturen, Adriaan van Rossen ;beeldende kunst, Frank Lindner ; Glaskunst, Wil Friesen ; autonome fotografie, Kristianne Tummers; schilderkunst en mixed media.

Nieuw dit jaar: Meer aandacht voor de kinderen tijdens de kunstroute. Op de locatie in Groeningen zal op gezette tijden een theater optreden gegeven worden door Marijke van Bergen met haar kindertheater de Pimpernel. Ook zal er op verschillende locaties door de kids een klein kunstwerkje gemaakt kunnen worden.

Kunst waaier: Dit jaar komt de kunstkolk met een nieuw initiatief. Er verschijnt een kunstwaaier met prachtige afbeeldingen van werk van ieder lid van de kunstkolk, en ook zullen er losse kunstkaarten verkrijgbaar zijn. Door het aankopen van een waaier (€ 7,50) of een aantal kunstkaarten (€ 1,00 per stuk) steunt u de kunstkolk en kan deze ook in de toekomst de kunstroute blijven organiseren. De kunstwaaier en kaarten vind u in de Weijer kapel maar ook bij de verschillende ateliers. Voorbeelden van de kaarten ziet u in de afbeeldingen hieronder.

Start Route: De Weijer kapel in Boxmeer met de overzichts exposite van alle deelnemende kunstkolkers is een goed vertrekpunt, vanwaar u uw eigen route kunt bepalen met de daar gratis af te halen route folder. De folder is al eerder verkrijgbaar bij de VVV en te downloaden via www.kunstkolk.nl

Gele wimpel: Onderweg kunt u de ateliers en expositieruimtes goed herkennen aan de inmiddels bekende gele kunstkolk wimpel met het rode kunstkolk logo.

Op 7, 8 en 9 september 2012 Kunstkolk open- atelierdagen op 14 locaties in de gemeente Boxmeer

Opening 7 september 2012, 20.00 uur kapel cultureel centrum De Weijer.

8 en 9 september 2012 openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur

Startpunt de Weijerkapel De Raetsingel 1 in Boxmeer Met overzichts expositie van alle deelnemers.

Klik hier om de  voorkant van de flyer en plattegrond van de open atelier route te downloaden.

Klik hier om de achterkant van de flyer en plattegrond van de open atelier route te downloaden.

Klik hier om te poster van 2012 te downloaden.

Anke van Gorp - Het witte goed kunstkolk kunstkaart

Anke van Gorp – Het witte goud

Gijs van Lanen - Laars

Gijs van Lanen – Laars

 

 

 

 

Jacky Geurts - Vulnarable bride

Jacky Geurts – Vulnarable Bride

 

 

Geen reactie mogelijk.