logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
…van een leien dak (#2)
Categories: nieuws


Lastige situatie
Met heel veel enthousiasme is er de afgelopen maanden gewerkt aan de tweede Koppelkunst. De Kunstkolkers hebben de oude leipannen van het Koningskerkje Vierlingsbeek verwerkt in een verrassende diversiteit aan kunstwerken. Maar de onzekerheid of de geplande expositie wel door kon gaan werd mettertijd groter.
Want langzaam maar zeker werd duidelijk dat de onderhoudswerkzaamheden aan het kerkje op 13 en 14 april, de geplande datum voor Koppelkunst 2024, niet klaar zouden zijn. Een lastige situatie dus. Op voorhand wisten we immers ook dat een nieuw weekend plannen voor de nodige problemen zou zorgen.

Werk in uitvoering
Gelukkig bood het bestuur van het Koningskerkje een onverwacht interessante oplossing. Ze stellen ons in de gelegenheid om de expositie ‘gewoon’ in het Koningskerkje te houden. Maar dan wel in de staat waarin het is. Dus een interieur met kale muren die nog moeten worden geschilderd. En waarin de kansel is afgedekt, waarin de lange gordijnen op veilige hoogte zijn opgeknoopt en waarin de panelen onder plastic gestapeld staan opgesteld tegen een van de wanden.
Een staat die het beste kan worden getypeerd als ‘werk in uitvoering’.

De Kunstkolkers hoefden niet lang over dit aanbod na te denken. Ze grepen het met beide handen aan!
De ‘werk-in-uitvoering-staat’ is voor hen een perfect en uniek decor voor de leisteen-kunstwerken.
Een extra prikkel om er een bijzondere Koppelkunst van te maken!

Nieuwsgierig…?
Nieuwsgierig geworden? Neem dan de tijd en de moeite om op zaterdag 13 of zondag 14 april af te reizen naar Vierlingsbeek. En zie met eigen ogen……


Koppelkunst 2024
…van een leien dak

Koningskerkje Vierlingsbeek
Spoorstraat 17
5821BB Vierlingsbeek

zaterdag 13 en zondag 14 april van 11.00 tot 17.00 uur.


Geen reactie mogelijk.