logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Koppelkunst van de Kunstkolk
Categories: expositie, nieuws

Het Boxmeerse kunstcollectief Kunstkolk is altijd in voor een kunstzinnig experiment. Zo hebben ze al eerder een kunstwerk aan elkaar doorgegeven dat door de ontvanger naar eigen inzicht tot een nieuw kunstwerk werd gemaakt.
Ook vorig jaar is weer de afspraak gemaakt om opnieuw een project uit te voeren met als kern het kunstzinnig samenwerken. Via een ingenieuze loterij werden twee Kunstkolkers aan elkaar gekoppeld met de opdracht om gezamenlijk een kunstwerk te maken.
En zo zijn zes duo’s gevormd die met elkaar aan het werk zijn gegaan.

Het bijzondere bij deze vorm van samenwerken zit hem in het feit dat de duo’s worden uitgedaagd om over de grenzen van hun eigen discipline heen te denken en te doen. Dat is voor de een gemakkelijker dan voor de ander. Er moesten dus wel wat drempel(tje)s worden genomen.
Hoe het ook zij, de duo’s zijn vol goede moed aan het werk gegaan. Zij hebben de ‘gedwongen’ koppeling als een positieve ervaring beleefd. Er is met veel plezier en in grote vrijheid samengewerkt, wat tot onvermoede koppelkunstwerken heeft geleid!

De resultaten van het Koppelkunstproject zijn op 22 en 23 april te zien in een speciale expositie in het Koningskerkje te Vierlingsbeek. Naast de Koppelkunstwerken zijn ook andere recente werken van de leden van de Kunstkolk in de expositie opgenomen.


Kunstkolk Koppelkunst
zaterdag 22 en zondag 23 april van 11.00 tot 17.00 uur

Koningskerkje
Spoorstraat 17
5821BB Vierlingsbeek

Geen reactie mogelijk.