logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Christel Roelofs
Categories: leden

Christel is haar hele leven al bezig met textiel. Als jong meisje maakte zij poppenkleertjes, later kleding voor haar kinderen en zichzelf. Daarnaast maakte zij ook “lapjes dekens” zoals zij ze zelf noemde, van restjes stof en een oud, versleten wollen deken als tussenlaag.

Toen zij in 1990 lid werd van het Quiltersgilde ging er een wereld voor haar open. De lapjesdekens groeiden uit tot Quilts en ook de Art-Quilts vond zij erg inspirerend. Toen zij tijdens een Textiel Biennale  in aanraking kwam met textiel schilderijen, was haar richting bepaald, dit was wat zij graag wilde: schilderen met stof. Door een voorstelling laagje voor laagje op te bouwen, brengt ze kleurnuances, vorm en diepte aan. In eerste instantie waren het vooral kleine stillevens met groente en fruit. Nu is haar werk meer divers, maar het blijft voor haar “schilderen met stof”.

Voor meer info kijk op:
www.christelroelofs.wordpress.com
of
christelroelofskunst.nl

Tags:

Geen reactie mogelijk.