logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Kunstkolkroute 2022
Categories: expositie, nieuws
Lianne van den Boogaard – Infinite Blue

Je hoeft geen verstand van Kunst te hebben om het mooi te vinden. Iedereen kan zich erdoor laten verrassen of erdoor geraakt worden. Het mooie van kunst is dat het aan ieder een eigen beleving biedt.

Het tweede weekend van september kunt u weer genieten van een breed palet aan kunstwerken. Van schilderijen tot beelden van hout, van textiel- tot glaskunst. Tien Kunstkolk-kunstenaars uit Boxmeer en omgeving zullen op de traditioneel jaarlijkse kunstkolkroute op drie mooie locaties hun werken tentoonstellen.

Tijdens de openingsuren zijn de deelnemende kunstenaars op hun locatie in Boxmeer, Sambeek en Groeningen aanwezig. Zij kunnen u toelichting geven over hun inspiratiebronnen, de gebruikte materialen en werkwijzen.

De Weijerkapel in Boxmeer is een eeuwenoude karakteristieke kapel die regelmatig gebruikt wordt voor diverse culturele doeleinden. Dit weekend is hier het werk te zien van Tjally Dirriwachter ( ruimtelijke textielkunst), Anke van Gorp (textielkunst), Gijs van Lanen (sculpturen van hout en ijzer) en Guus Verzellenberg (materiedruk, papierwerk).

De Elisabethhoeve behoort samen met de kerktoren in Sambeek tot de oudste gebouwen uit het dorp. Het karakteristieke zadeldak en de indrukwekkende balkenconstructies zijn een lust voor het oog. Eén deel van de monumentale schuur zal dit weekend plaats bieden aan het werk van Milian van Stokkum (beelden, schilderijen), Lianne van den Boogaard (schilderijen, tekeningen), Frank Lindner (glas in lood en andere glastechnieken)

De Pimpernel in Groeningen is bij velen bekend als de houten aanbouw van architecte J. van Bergen, die organisch aan de oude schuur is vast gebouwd. Voor deze gelegenheid wordt de ruimte omgetoverd tot een ware expositieruimte waar drie leden van de Kunstkolk hun werken sfeervol kunnen presenteren: Anna Hoogenbosch (grafiekkunst, mixed media), Christel Roelofs (textielkunst), Adriaan van Rossen (beelden)

Gedurende het weekend zal op alle drie de locaties theatermaakster/verhalenvertelster Marijke van Bergen langskomen om één van haar betoverende verhalen te laten horen.

Speciaal voor deze kunstpresentatie hebben de KunstKolkers zich laten inspireren om een kunstwerkje te maken op het thema ‘loslaten’. Deze zijn tijdens het weekend van de kunstkolkroute in de Weijerkapel te zien en voor een vriendelijke prijs te koop.

opening: vrijdag 9 september, 19.45 uur, Weijerkapel Boxmeer
locaties open: zaterdag 10 en zondag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur


Locaties en deelnemende kunstenaars

Weijerkapel, De Raetsingel 1, 5831KC Boxmeer:
Tjally Dirriwachter (ruimtelijke textielkunst)
Anke van Gorp (textielkunst)
Gijs van Lanen (sculpturen van hout en ijzer)
Guus Verzellenberg (materiedruk, papierwerk)

Elisabethhoeve, Zandsteeg 4, 5836AV Sambeek:
Milian van Stokkum (beelden, schilderijen)
Lianne van den Boogaard (schilderijen, tekeningen)
Frank Lindner (glas in lood en andere glastechnieken)

De Pimpernel, Groeningsestraat 32, 5826AE Groeningen:
Anna Hoogenbosch (grafiekkunst, mixed media),
Christel Roelofs (textielkunst)
Adriaan van Rossen (beelden)
Marijke van Bergen ( verhalenvertelster)

Voor meer informatie over de kunstenaars klik op deelnemers.

Downloads:
kunstkolkroutefolder
poster


Tags:

Geen reactie mogelijk.