logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Open atelierroute 2018
Categories: expositie, nieuws

Op 7, 8 en 9 september 2018 wordt de twaalfde Open atelierroute van kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer gehouden. Op acht locaties verspreid over de gemeente Boxmeer kunt u op een ontspannen en plezierige manier kennis maken met de nieuwste werken van 12 leden van de Kunstkolk. Om het kunstaanbod te verbreden zijn ook dit jaar weer gastkunstenaars uitgenodigd.
Met een beetje support van de weergoden is de open atelierroute een uitgelezen mogelijkheid om in een relaxte sfeer van kunst te genieten en een praatje te maken met kunstenaars of met mede-kunstliefhebbers.

Opening
Op vrijdag 7 september 2018, 19.45 uur wordt de twaalfde open atelierroute geopend. Voor de zesde keer in successie gebeurt dit in de hal van het gemeentehuis van Boxmeer. In de hal is tevens de overzichtsexpositie ingericht waarin werk is opgenomen van alle deelnemers aan de route. Het gemeentehuis wordt daarmee gedurende één weekend het huis van de gemeente waar het allemaal om de kunst draait.

Performance
De opening op vrijdagavond wordt verzorgd door Marijke van Bergen, verhalenvertelster, en Irene van den Besselaar, performance kunstenares.
Wat zij zullen gaan doen wordt nog even geheim gehouden. Het belooft in ieder geval een gebeurtenis te worden waarover nog lang zal worden nagepraat.
Aansluitend wordt de officiële opening verricht door een van de leden van het gemeentebestuur van Boxmeer. Daarna kan iedereen in zijn of haar eigen tempo en onder het genot van een drankje de overzichtsexpositie bekijken.

Startpunt route
De overzichtsexpositie in de hal van het gemeentehuis vormt een prima vertrekpunt van waaruit het vervolg van de route naar eigen inzicht kan worden uitgestippeld. Een routefolder met gegevens van de locaties en de deelnemers is tijdens het weekend van de open atelierroute op alle locaties gratis verkrijgbaar. De folder is ook al eerder verkrijgbaar bij o.a. het VVV-agentschap Boxmeer, de bibliotheek en bij enkele Boxmeerse horecagelegenheden (brasserie de Bock en grand café de Douairière). De folder kan hier worden gedownload.

De Maaskei
Het is intussen vaste traditie om aan de open atelierroute een kunstzinnig nevenproject te verbinden. Daarbij wordt het concept toegepast dat alle deelnemers aan de open atelierroute een kunstwerkje maken waarbij ze uitgaan van een van tevoren vastgesteld thema. Dit jaar is dat de Maaskei.
Vrijwel iedere Boxmerenaar heeft wel een beeld bij de Maaskei. Allemaal hebben we wel eens keien in het water gegooid of een plat Maaskeitje over het water gekeild. Het onderwerp van het nevenproject 2018 is dus voor iedereen herkenbaar. Des te boeiender zal het dan ook zijn om te zien hoe de deelnemende kunstenaars de Maaskei in hun kunstwerkjes hebben verwerkt.
Het nevenproject is oorspronkelijk ontstaan vanuit de gedachte dat kunst voor iedereen moet zijn. De Kunstkolk vindt dat in ieder geval wel en wil dat uitdragen door tijdens de open atelierroute tegen een gunstige prijs de speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerkjes aan te bieden.
De Maaskei-werken zijn in een aparte opstelling in de hal van het gemeentehuis te zien. Ze zijn alleen tijdens het weekend van de open atelierroute te koop voor de prijs van € 25,00 per kunstwerk. Laat deze kans om een uniek kunstwerkje te verwerven tegen een kleine prijs niet voorbijgaan! 

Selectie uit overzichtsexpositie is langer te zien
In samenwerking met KunstinBox is het mogelijk gemaakt om na afloop van het weekend van de open atelierroute de overzichtsexpositie om te bouwen tot een langer durende expositie. Daarvoor wordt een keuze gemaakt uit de werken die in de overzichtsexpositie zijn opgenomen.
De ‘afgeslankte’ expositie is tijdens de openingstijden te zien in de hal van het gemeentehuis van Boxmeer van dinsdag 11 september 2018 tot donderdag 11 oktober 2018. 

Gele Kunstkolkwimpels
De locaties die zijn opgenomen in de atelierroute, zijn te herkennen aan de gele Kunstkolkwimpels. Voor alle kunstliefhebbers, maar ook voor hen die een leuke fietstocht willen combineren met een dosis kunst, is een bezoek aan een of meer van de locaties zeer aan te bevelen. Speciaal voor degenen die de aankoop van een kunstwerk(je) overwegen is het een mooie gelegenheid om een keuze te maken uit een rijk gevarieerd kunstaanbod tegen grote en kleine prijzen. Iedereen is van harte welkom bij de opening van de 12e Open atelierroute van de Kunstkolk op vrijdag 7 september 2018 en uiteraard ook bij de deelnemende locaties op zaterdag 8 of zondag 9 september 2018.
Het tweede weekend van september biedt trouwens volop mogelijkheden om van kunst te genieten. Op 8 en 9 september is tevens het laatste weekend van de  6e editie van de ‘Kunst van het Geloven’. U kunt naar believen kiezen en combineren!

Open atelierroute 2018 Kunstkolk Boxmeer
Opening: 7 september 2018, 19.45 uur, plein/hal gemeentehuis Boxmeer.
Overzichtsexpositie en deelnemende ateliers/locaties open op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 van 11.00 tot 17.00
uur.

Met dank aan:
gemeente Boxmeer
Brasserie de Bock Boxmeer
Grand café de Douairière
Grafipoint printwerk drukwerk signing

downloads:
routefolder
affiche

Geen reactie mogelijk.