logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Kunstkolk exposeert in Maasziekenhuis
Categories: expositie, nieuws

Kunstkolk exposeert!

Het Boxmeerse kunstcollectief KUNSTKOLK toont in samenwerking met Maasziekenhuis Pantein werk van haar leden in de openbare ruimtes van het ziekenhuis.
Tot en met mei 2018 is er werk te zien van de Kunstkolkleden Lianne van den Boogaard (schilderijen)  en Gijs van Lanen (beelden van hout en ijzer).


Lianne van den Boogaard: schilderijen

Lianne maakt schilderijen waarin, door middel van kleur en streek, een beeld ontstaat dat opduikt uit het geheel.  Soms is het beeld direct herkenbaar, soms nauwelijks zichtbaar.  Dualiteit/Verbinding is een terugkerend thema in haar schilderijen; in de gekozen onderwerpen maar ook in de manier van werken.
Het onderwerp in een schilderij staat niet op zichzelf maar is verweven met z’n omgeving. Toevalligheden worden gebruikt, al dan niet bijgestuurdAl schilderend wordt er gespeeld met kleurtegenstellingen, met licht en donker, waterig en vet, dichte lagen en transparant, toevallig en bewust.  Los en vrij geschilderd groeit er een schilderij, laag over laag.
Ook in de materiaalkeuze worden tegenstellingen verenigd; olie- en alkydverf wordt gebruikt naast tempera (grassa) en acrylverf. Verf op olie- en waterbasis stoten elkaar af maar kunnen desondanks samen worden verweven.  De tempera grassa wordt zelf gemaakt waardoor deze verf een uitzonderlijke heldere & krachtige kleur heeft.
Vormen die regelmatig terug komen zijn vogels of vleugels (symbool van de verbinding tussen aarde en hemel), landschappen, natuur, mens en dier.
Lianne is geboren in Boxmeer (24 juli 1966), woont in Rijkevoort en heeft haar atelier in Sambeek. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en heeft daar de
TeHaTex/docentenopleiding 1e graad gevolgd, met als afsluiting de toekenning van de academieprijs. Onder de naam ‘&Kunst’ geeft zij teken- en schildercursussen in haar atelier in Het Kloosterhuis in Sambeek. (www.enkunst.nl)

Voor meer informatie kijk op  www.liannevandenboogaard.nl


Gijs van Lanen: ‘Herlevend Hout’

Gijs van Lanen, woonachtig te Overloon, is als beeldend kunstenaar volledig autodidact. Begonnen met beelden uit gasbeton, maar al snel overgeschakeld op wortelhout (wortelresten van bomen). Als oud docent economie en aardrijkskunde had hij al altijd veel belangstelling voor de natuur en de omgeving. In dit wortelhout komt de natuur in de meest prachtige vormen naar voren. Het zijn echte bodemschatten zou je kunnen zeggen.
De natuur neemt vaak, maar geeft ook weer zoveel moois terug. Je moet het wel vinden en dan vooral nog zien. Het hout schoonmaken, bewerken, omdraaien, nadenken, weer kijken en het dan plotseling ….zien. Door de combinatie met het metaalwerk , gemaakt door de kunstsmid Juul Baltussen, komt de natuur weer tot leven en krijgt een nieuwe kans. Sommige werken zijn meer bewerkt , geschuurd of gepolijst en lijken weer terug te vallen op de periode van het gasbeton. Maar altijd komen de materialen hout en metaal samen, elkaar aanvullend maar vooral een nieuw geheel vormend.
Prachtig wat er allemaal in de bodem verborgen zit. Het is mooi om dit een nieuw leven te geven en hier aan een groter publiek te laten zien. Er is in de natuur veel te zien, ….zie het !!!!
Voor de tweede keer toont Gijs zijn werk in dit ziekenhuis.
‘Herlevend Hout’. Geniet ervan. 

Voor meer informatie kijk op www.gijsvanlanen.nl


 

Geen reactie mogelijk.