logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Kunstkolk exposeert in Maasziekenhuis
Categories: expositie, nieuws

De in 2016 gestarte samenwerking tussen het Boxmeerse kunstcollectief KUNSTKOLK en het Maasziekenhuis Pantein is verlengd. Ook in 2017 zijn werken van Kunstkolkers te zien in de openbare ruimtes van het ziekenhuis.
Als onderdeel van deze samenwerking is er t
ot en met januari 2018 werk te zien van de Kunstkolkleden Anke van Gorp (ruimtelijke objecten)  en Wil Friesen (fotowerken).


Wil Friesen – fotowerken

Met gebruikmaking van het analoge fotografische proces heeft Wil Friesen in de loop der jaren een eigen techniek ontwikkeld. Deze heeft hem gebracht bij unieke fotowerken met een mysterieuze, soms ook sprookjesachtige inhoud.  Als gevolg van zijn werkwijze zijn al zijn werken unicaten.


Het landschap, en de bomen daarin, is een belangrijk thema in zijn werk. Stil en schijnbaar onbewogen staan ze er, de bomen. Ze groeien onverstoorbaar door, zien alles, zeggen niets. Maar in de beelden van Wil Friesen lijken de bomen soms emoties te tonen. Lijkt een verwijzing zichtbaar te worden naar het vermoeden dat het landschap meer weet dan het laat zien.
Op de 1e etage zijn een aantal werken te zien waarin hij aan dit idee een verbeelding heeft gegeven.
Verder zijn in het restaurant enkele werken te zien uit zijn ‘Oudland’-serie.
Kijk ook op www.wilfriesen.nl


Anke van Gorp – ruimtelijk objecten

In de kunst van Anke van Gorp speelt het hergebruik van afgedankt materiaal een belangrijke rol. De oorspronkelijke functie van het materiaal wordt door Anke volledig losgelaten. Voor haar is het de uitdaging om de beeldende eigenschappen daarin te ontdekken.


Zo gebruikt ze vele uiteenlopende materialen die ze met toepassing van een rijke variatie aan technieken tot unieke ruimtelijk objecten maakt.
Soms licht en luchtig, soms solide en stabiel, maar altijd met veel fantasie.
De werken van Anke zijn te zien in het restaurant van het ziekenhuis.
Kijk ook op www.ankevangorp.exto.nl


 

Geen reactie mogelijk.