logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Kunstkolk maakt zich sterk
Categories: expositie, nieuws

kunstkolk2016

 

KUNSTKOLK MAAKT ZICH STERK VOOR 2e LUSTRUM

Kunstkolk bestaat 10 jaar
Kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit  2e lustrum pakt de Kunstkolk op 9,10 en 11 september op een bijzondere manier uit. Op 3 locaties in Boxmeer worden exposities en diverse kunstzinnige nevenactiviteiten georganiseerd. Voor het samenstellen van de exposities heeft de Kunstkolk de thema’s horen, zien en zwijgen gekozen. Door alle leden zullen werken worden aangeleverd voor de 3 thema-exposities.
Het concept van de traditionele open atelierroute wordt hiermee voor één keer losgelaten en in een andere vorm gegoten. Het blijft een route, alleen nu verdeeld over mìnder locaties met mèèr kunst. De 3 locaties liggen niet ver uit elkaar zodat de route ook makkelijk is te ‘be-fietsen’!

Horen, zien en zwijgen
Alle leden van de Kunstkolk zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen om de viering van het 10-jarig bestaan tot een manifestatie van formaat te maken.
Hoofdzaak vormen 3 exposities op 3 locaties in respectievelijk Boxmeer, Sambeek en Groeningen. Voor elk van de 3 exposities wordt uitgegaan van een van de 3 thema’s horen, zien en zwijgen. In de helder lichte hal van het gemeentehuis wordt  een tentoonstelling ingericht die is geïnspireerd op het thema zwijgen. Op de natuurrijke buitenlocatie van atelier ‘de Kleierije’ is zien het thema waaromheen de tweede expositie wordt samengesteld. De derde tentoonstelling wordt ingericht in de tuin en in de sfeervolle nog in authentieke staat verkerende schuur van de locatie van theater ‘de Pimpernel’ te Groeningen. Hier is het thema horen het vertrekpunt voor de expositie.

Behalve de exposities verzorgen de Kunstkolkleden op de 3 locaties workshops, demonstraties  en rondleidingen. Dit alles vindt plaats in een feestelijke setting en een ontspannen sfeer waarbij er alle ruimte is om met de kunstenaars in gesprek te gaan over hun kunst en hun technieken.

Hou deze dagen vrij! Noteer het alvast in de agenda: 9, 10 en 11 september 2016, 10 jaar kunstcollectief Kunstkolk met exposities, workshops, demonstraties en rondleidingen.

De Kunstkolk maakt zich sterk voor een opzienbarende viering van haar 10-jarig bestaan!

Geen reactie mogelijk.