logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Lianne van den Boogaard
Categories: leden

Lianne van den Boogaard

Lianne maakt schilderijen waarin door middel van kleur en streek een beeld ontstaat dat opduikt uit het geheel. Soms is het beeld direct herkenbaar, soms nauwelijks zichtbaar. Dualiteit en Verbinding is een terugkerend thema in haar schilderijen, in de gekozen onderwerpen maar ook in de manier van werken.
Het onderwerp in een schilderij staat niet op zichzelf maar is verweven met z’n omgeving. Toevalligheden worden gebruikt, al dan niet bijgestuurd. Al schilderend wordt er gespeeld met kleurtegenstellingen, met licht en donker, waterig en vet, dichte lagen en transparant, toevallig en bewust.

Lianne is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en heeft daar de TeHaTex/docentenopleiding 1e graad gevolgd, met als afsluiting de toekenning van de academieprijs 1994. Onder de naam ‘&Kunst’ geeft zij teken/ en schildercursussen in dorpshuis De Poel in Rijkevoort.

Voor meer informatie over werk, expositiedata en cursussen kunt u kijken op www.liannevandenboogaard.nl

 

Lianne van den Boogaard - Vrienden

Lianne van den Boogaard – Vrienden

 

Lianne van den Boogaard - Samen

Lianne van den Boogaard – Samen

 

Lianne van den Boogaard - Escalles Adieu

Lianne van den Boogaard – Escalles Adieu

Geen reactie mogelijk.