logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Open atelierroute 2015
Categories: expositie, nieuws
logo updated geel

kunstkolk

Alweer voor de negende keer wordt in het weekend van 11, 12 en 13 september 2015 de Open atelierroute van kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer gehouden. Op acht locaties, verspreid over de gemeente Boxmeer, kunt u op een ontspannen en plezierige manier kennis maken met de nieuwste werken van tien leden van de Kunstkolk. Dit jaar zijn maar liefst elf gastkunstenaars uit alle windstreken van het land uitgenodigd om deel te nemen aan de open atelierroute. Met een beetje support van de weergoden wordt de open atelierroute een uitgelezen mogelijkheid om in een relaxte sfeer van kunst te genieten en een praatje te maken met kunstenaars of met mede-kunstliefhebbers.

Opening
Op vrijdag 11 september 2015, 19.45 uur, vindt in het hart van Boxmeer de officiële opening plaats. Voor de derde keer wordt de open atelierroute van de Kunstkolk geopend in de hal van het gemeentehuis van Boxmeer. Het gemeentehuis, of beter het huis van de gemeente, wordt gedurende één weekend het bruisende kunstencentrum van de Boxmeerse gemeenschap. De leden van de Kunstkolk zijn bijzonder verheugd over de mogelijkheid die hen door het gemeentebestuur is geboden.

femmes kabaal

Femmes Kabaal

Femmes Kabaal
De Boxmeerse damesband Femmes Kabaal zal op de openingsavond rond 19.45 uur op het plein voor het gemeentehuis een optreden verzorgen met vrolijke, aanstekelijke muziek. Op de maat van de klanken van Femmes Kabaal wordt in optocht naar binnen gegaan en wordt de officiële opening verricht door een van de leden van het gemeentebestuur van Boxmeer. Daarna kan iedereen in zijn of haar eigen tempo en onder het genot van een drankje de overzichtsexpositie bekijken. In het verdere verloop van de avond zal Femmes Kabaal ongetwijfeld nog van zich laten horen!

Startpunt route
De overzichtsexpositie in de hal van het gemeentehuis is samengesteld uit werken van de Kunstkolkdeelnemers en hun gastkunstenaars. De expositie vormt een prima vertrekpunt van waaruit het vervolg van de route naar eigen inzicht kan worden uitgestippeld. Een routefolder met gegevens van de locaties, de Kunstkolkdeelnemers en de gastexposanten is tijdens het weekend van de open atelierroute op alle locaties gratis verkrijgbaar. De folder is ook al eerder verkrijgbaar bij o.a. het VVV-agentschap Boxmeer, de bibliotheek en bij enkele Boxmeerse horecagelegenheden (brasserie de Bock en grand café de Douairière). De folder kan hier worden gedownload.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… een halfje gesteente, Wil Friesen

Een ‘halfje kunst’
Het vorig jaar gestarte initiatief om een kunstzinnige nevenactiviteit te koppelen aan de open atelierroute bleek in de smaak te vallen bij de bezoekers. Dit succes heeft de Kunstkolk ertoe aangezet om ook dit jaar een ‘side event’ te verbinden aan de open atelierroute. Uitgangspunt voor het project 2015 is dat kunst in het dagelijks leven net zo gewoon moet zijn als het ‘halfje wit’ dat je bij de bakker haalt. De Kunstkolk vindt dat in ieder geval wel en wil dat uitdragen door tijdens de open atelierroute tegen een gunstige prijs speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerkjes aan te bieden onder de naam ‘een halfje kunst’.
De gekozen titel vertegenwoordigt niet alleen de gedachte dat kunst voor iedereen is, maar is tegelijkertijd het idee voor het maken van de kunstwerkjes zelf. De Kunstkolkers en de deelnemende gastkunstenaars hebben vanuit dit thema – letterlijk – een half kunstwerkje gemaakt. In eerste instantie lijkt de wat vreemde opdracht moeilijk uit te voeren maar al denkende en doende zijn verrassende kunstwerken gemaakt.
De ‘halfjes kunst’ worden als onderdeel van de overzichtstentoonstelling in de hal van het gemeentehuis geëxposeerd. Ze zijn alleen tijdens het weekend van de open atelierroute te koop voor de prijs van € 25,00 per kunstwerk. Laat deze kans om een uniek kunstwerkje te verwerven tegen een kleine prijs niet voorbijgaan! 

Marble handprintings
Ook dit jaar zijn de unieke ‘marble handprintings’ van Kunstkolklid Gerrit Bartelink te koop. Gerrit heeft in de loop der jaren door toepassing van een speciale techniek, waarin hij de juiste omstandigheden weet te scheppen voor het toelaten van onverwachte reacties in het proces, kleurige ‘marble handprintings’ gemaakt. Geen enkele printing is hetzelfde! Tijdens het weekend van de open atelierroute zijn deze prachtige handprintings eenmalig te koop voor de speciale prijs van € 10,00. Ingelijst bedraagt de prijs € 25,00. De handprintings zijn te koop in de hal van het gemeentehuis en op de locatie Atelier ‘Kleierije’, Grotestraat 112 te Sambeek.
De opbrengst van de ‘halfjes kunst’ en de marble printings wordt ingezet voor de dekking van de kosten van de open atelierroute.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

deelnemende leden Kunstkolk

Gele Kunstkolkwimpels
De locaties die zijn opgenomen in de atelierroute, zijn te herkennen aan de gele Kunstkolkwimpels. Voor alle kunstliefhebbers, maar ook voor hen die een leuke fietstocht willen combineren met een sprankje kunst, is een bezoek aan een of meer van de locaties zeer aan te bevelen. Speciaal voor degenen die de aankoop van een kunstwerk(je) overwegen is het een mooie gelegenheid om een keuze te maken uit een rijk gevarieerd kunstaanbod tegen grote en kleine prijzen.  Iedereen is van harte welkom bij de opening van de 9e Open atelierroute van de Kunstkolk op vrijdag 11 september 2015 en uiteraard ook bij de deelnemende locaties op zaterdag 12 of zondag 13 september 2015.

Open atelierroute 2015 Kunstkolk Boxmeer
Opening: 11 september 2015, 19.45 uur, plein/hal gemeentehuis Boxmeer.
Overzichtsexpositie en deelnemende ateliers/locaties open op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 van 11.00 tot 17.00
uur.

Met dank aan:
gemeente Boxmeer
Alu Expo Art tentoonstellingsbouw Gennep
Brasserie de Bock Boxmeer
Grand café de Douairière
Grafipoint printwerk drukwerk signing

downloads:
routefolder
affiche

Geen reactie mogelijk.