logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Guus Verzellenberg
Categories: leden

Guus Verzellenberg

‘Kijken’ was altijd mijn eerste inspiratie. Kijken naar mensen, landschappen, lichtval, kleurencombinaties, en natuurlijk andere kunst. Een kijker heeft veel te zien…

Mij uitdrukken in beeld en vorm is een levenslange passie, die ik vooral uitleef in schilderen en het experimenteren met uiteenlopende materialen en technieken. Onontkoombaar leidt dit tot heel divers werk.
De website: www.guusverzellenberg.nl  getuigt daarvan.

In mijn studententijd was ik tekenaar op het instituut voor Anatomie en Embryologie te Utrecht. Daarnaast volgde ik cursussen beeldend vormen en schilderen aan Artibus in Utrecht en het Spinhuis in den Bosch en kreeg schilderlessen van Jan Sonemans. Sinds 1980 maak ik deel uit van de kunstenaarsgroep ‘de Nullen’ te Ledeacker, een inspirerend gezelschap met Maartje van Duijnhoven, Margriet van Berkom en Els Backx. Ik stond aan de wieg van de Kunstkolk en ben sinds januari 2012 voorzitter van dit kunstenaarscollectief.

 

Guus Verzellenberg, winter, 2014, serie onderweg

winter, 2014
serie onderweg

 

Guus Verzellenberg, douche, 2013 serie reminiscenties

douche, 2013, detail, serie ‘reminiscenties’

 

uit serie Onderweg , zonder titel, 2015, 20x20, acryl / linnen

uit serie Onderweg , zonder titel, 2015, 20×20, acryl / linnen

Geen reactie mogelijk.