logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Kunstmuur in de hal van het gemeentehuis
Categories: expositie, nieuws

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Elke Nederlandse gemeente die de waarde van kunst en cultuur voor de samenleving onderkent, heeft een Kunstmuur: een muur van minimaal 6,00 meter breed en minimaal 2,60 meter hoog. Tegen en vaak ook bij de Kunstmuur wordt beeldende kunst van lokale kunstenaars getoond. Met regelmaat krijgen telkens andere kunstenaars gelegenheid hun kunstwerken te tonen. Ook worden Kunstmuren gebruikt om (lokale) exposities, kunstroutes, kunstmarkten of kunstbeurzen aan te kondigen.

Met haar Kunstmuur brengt de gemeente beeldende kunst van lokale kunstenaars onder de aandacht van inwoners en bezoekers. Kunstmuren bieden de bezoekers soms oogstrelende kunst, soms spraakmakende kunst en soms ook kunst om over na te denken. In alle gevallen beeldende kunst die een bezoek aan de gemeentelijke Kunstmuur de moeite waard maakt. Zo kan kennis worden genomen van kunstwerken van plaatselijke kunstenaars die hun werk graag laten zien.

Boxmeer is een gemeente die de kunst een warm hart toedraagt. Dat is onder meer gebleken door haar medewerking aan een aantal zeer geslaagde grootschalige kunstmanifestaties die de afgelopen jaren in Boxmeer hebben plaatsgevonden. Ook bij de overzichtsexpositie ter gelegenheid van de onlangs afgesloten zevende open atelierroute van de Kunstkolk – de eerste die is ingericht in de hal van het gemeentehuis –  heeft de gemeente zich bijzonder coöperatief opgesteld. Het open atelierweekend was een doorslaand succes met hoge bezoekersaantallen, zowel bij de overzichtsexpositie in de hal van het gemeentehuis als bij de diverse deelnemende locaties en ateliers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het college van burgemeester en wethouders van Boxmeer heeft besloten om, bij wijze van proef, aansluitend aan het open atelierweekend voor de duur van 3 weken een Kunstmuur op te stellen in de hal van het gemeentehuis. De pilot wordt in samenwerking met Kunstcollectief de Kunstkolk uitgevoerd. Uit de overzichtsexpositie die is ingericht ter gelegenheid van de zevende open atelierroute van de Kunstkolk is een gevarieerde verzameling kunst geselecteerd die in de Kunstmuur is opgenomen. De kunstwerken zijn verspreid in de hal opgesteld. De proef loopt tot en met 27 september 2013.

Reacties van bezoekers maar ook van de ‘bewoners’ van het gemeentehuis zijn van harte welkom en worden meegenomen in de evaluatie van de Kunstmuur. Reacties kunnen via de mail worden doorgegeven aan de Kunstkolk (met gebruikmaking van de mogelijkheid via de contactpagina van de Kunstkolk).

Tot en met 27 september 2013 kan de Kunstmuur worden bezichtigd tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Tags:

Geen reactie mogelijk.