logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Open atelierroute 2013
Categories: expositie, nieuws

pr open atelierroute 2013 02

Gedurende het weekend van 6, 7 en 8 september 2013 houdt de Kunstkolk haar 7e Open atelierroute. Tijdens dit weekend zullen 14 leden van de Kunstkolk en 7 gastexposanten hun nieuwste werken laten zien op 9 locaties, verspreid over de gemeente Boxmeer. Behalve dat ze hun werken laten zien zullen ze ook graag vertellen over de achtergronden van hun kunst en hun werkwijze.

Dit jaar zal de opening en de overzichtsexpositie voor de eerste keer plaatsvinden in de hal van het gemeentehuis Boxmeer. De leden van de Kunstkolk zijn bijzonder verheugd over de mogelijkheid die hen door het gemeentebestuur wordt geboden. Het gemeentehuis, of beter het huis van de gemeente, wordt gedurende een weekend het bruisende, kunstgezinde hart van de Boxmeerse gemeenschap.

De burgemeester zal op vrijdag 6 september 2013 om 20.00 uur de officiële opening verrichten. Aansluitend zal Jeannette Eeuwes van de Klanktuin een klankimprovisatie verzorgen, waaraan ook het aanwezige publiek kan deelnemen. Dit belooft een bijzondere ervaring te worden.
Kunstkolklid Wim Geurts zal op vrijdagmiddag op het plein voor het gemeentehuis een groots  houten kunstwerk creëren. Marijke van Bergen, theatermaakster, zal op dit evenement inhaken met aangepaste verhalen en voordrachten.

In de hal van het gemeentehuis wordt een overzichtsexpositie ingericht met werken van alle Kunstkolkdeelnemers en hun gastkunstenaars. De overzichtsexpositie vormt een prima vertrekpunt van waaruit het vervolg van de route naar eigen inzicht kan worden uitgestippeld.
Na afloop van het weekend van de Open atelierroute zal de overzichtsexpositie in een beperkte vorm nog enkele weken opgesteld blijven om te zien of er mogelijkheden zijn om in de toekomst permanent een Kunstmuur op te stellen in de hal van het gemeentehuis.

pr open atelierroute 2013 01

De routefolder met gegevens van de locaties, de Kunstkolkdeelnemers en hun gastexposanten is tijdens het weekend van de open atelierroute op alle locaties gratis verkrijgbaar. De folder is ook eerder verkrijgbaar o.a. bij de VVV Boxmeer, de bibliotheek en bij enkele Boxmeerse horecagelegenheden (brasserie de Bock en grand café de Douairière). U kunt de folder ook downloaden.
De locaties die zijn opgenomen in de atelierroute, zijn te herkennen aan de gele Kunstkolkwimpels. Voor kunstliefhebbers die de aankoop van een kunstwerk overwegen is een bezoek aan een of meer locaties een mooie gelegenheid om een keuze te maken uit een rijk gevarieerd kunstaanbod tegen grote en kleine prijzen.

Iedereen is van harte welkom bij de opening van de 7e Open atelierroute van de Kunstkolk op vrijdag 6 september 2013 en bij een of meer van de deelnemende locaties op zaterdag 7 of zondag 8 september 2013.

Open atelierroute 2013 Kunstkolk Boxmeer
Opening: 6 september 2013, 20.00 uur, hal gemeentehuis Boxmeer.
Overzichtsexpositie en deelnemende ateliers/locaties open op zaterdag 7 en zondag 8 september  2013 van 11.00 tot 17.00 uur.

Downloads:
folder open atelierroute 2013
affiche open atelierroute 2013

 

Enkele foto-impressies:

impressie anke 01

impressie paulien 01

impressie else 01

Geen reactie mogelijk.