logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Landschappen in beeld
Categories: expositie, nieuws

Expositie in het kerkje van Persingen.

Op 23 en 24 februari 2013 exposeren de kunstenaars Bob de Winter (schilderijen) en Wil Friesen (fotowerken) hun kunstwerken in het kerkje van Persingen. In de expositie staan de landschappen centraal. Het is boeiend om te zien hoe de beide kunstenaars zich, ieder werkend vanuit zijn eigen discipline, met het landschap als gemeenschappelijk kunstzinnig thema hebben uiteen  gezet.

Wil Friesen, zonder titel, analoge barietdruk, 2010

wil friesen, zonder titel, analoge barietdruk, 2010

bob de winter, winterse gedachten, olie op papier, 2012

bob de winter, winterse gedachten, olie op papier, 2012

In de landschapsfotografie van Wil Friesen lijkt de romantiek door te klinken. Hij benadert het landschap als iets dat zich aan eigen wetten houdt. Het landschap is autonoom, gaat zijn eigen gang, stoort zich niet aan wat er gebeurt. Het groeit gestaag door, alle sporen verbergend van wat er zich ooit heeft afgespeeld. De gebeurtenis wordt tot geheim verklaard!
De fotowerken van Wil Friesen zijn nooit een ode aan de schoonheid van het landschap. In zijn werken zijn altijd imperfecties te zien, gehele of gedeeltelijke onscherpte, krassen en vlekken. Ze lijken het resultaat van een te vroeg afgebroken of verkeerd toegepast proces. Maar juist door deze onvolkomenheden wordt een mysterieuze stemming in zijn werken opgeroepen en lijken de beelden de toeschouwer te willen leiden naar het idee van het landschap als bewaarder van geheimen.

Bob de Winter schildert overwegend abstracte landschappen. Soms lijken in zijn werken herkenbare natuurelementen opgenomen te zijn. De seizoenen vormen een terugkerend motief in zijn schilderijen. Bob de Winter is afkomstig uit de architectuur. Dat is in zijn schilderijen ook terug te zien. In zijn werken is de vlakverdeling tot een belangrijk beeldbepalend element gemaakt. Hij gebruikt een ingetogen palet waarmee hij in zijn schilderijen een zachte, subtiele kleurwerking legt. Het lijkt alsof er over de kleuren een ijle, mistige atmosfeer hangt die de werken een mystieke, verstilde inhoud geeft.

De samengebrachte landschapsbeelden van de Winter en Friesen worden op een natuurlijke manier tot fijnzinnige combinaties gevormd.

zaterdag 23 en zondag 24 februari  2013
van 11.00 – 17.00 uur


Kerkje Persingen,
Persingensestraat  7
6575 JA Persingen

 

 

website: wilfriesenautonomefotografie

blog: blogger wilfriesenautonomefotografie

info:  info@wilfriesen.nl

Geen reactie mogelijk.