logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Glaskunst in de bieb
Categories: nieuws

Boxmeer: van 16 januari tm 26 februari kunt u het werk van de Beugense glas kunstenares Jacky Geurts bekijken in de openbare bibliotheek Boxmeer. Het werk dat u kunt gaan zien is een greep uit het werk van de afgelopen 2 jaar en bestaat uit glassculpturen met als onderwerp de menselijke figuur, en moderne sieraden.

 

Jacky Geurts (Nijmegen 1967) volgde de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid aan de Gelderse Leergangen in Nijmegen. Deze opleiding gaf haar naast een didactische achtergrond, en een gedegen basis in verschillende creatieve technieken, waarin ze haar ideeën kan uitdrukken. Tijdens een beginners workshop glaskralen maken in 2006, ontdekte ze haar tegenwoordig grootste passie, GLAS! De techniek die Jacky gebruikt heet flamework, en bestaat uit het smelten en vormen van staafjes glas met behulp van een brander die een temperatuur kan bereiken van wel 1300 graden.

 

Studio jackaroo waar Jacky dagelijks werkt, vind u in Beugen, bijna onder de wieken van de molen. Daar maakt zij sierlijke glassculpturen, waarbij ze zich laat inspireren door de menselijke figuur, dans en beweging en passie. Maar ze maakt ook sieraden en verlichting. Meer hierover vind u op Jacky’s website http://www.jackaroo.nl/wp/

Het gebruikte materiaal is hoe kan het ook anders glas, vaak in combinatie met andere materialen en schildertechnieken. Ook werkt Jacky graag samen met andere kunstenaars, dit jaar werkt ze oa aan een project met kunst fotografe Mirjam vd Berg, waarbij haar glaskunst en de fotokunst van Mirjam op een speciale manier worden samengevoegd. Meer hierover einde van dit jaar.

Sinds 2012 heeft Jacky ook kleine verdiepte lijstjes met glassculpturen in de collectie ook deze kunt u bezichtigen tijdens de expositie.

Laat u verassen en kom een kijkje nemen in de vitrines, die u vindt in de leeszaal van de openbare bibliotheek Boxmeer. U bent welkom tijdens openingstijden van de bibliotheek zoals hieronder vermeld.

 

adres:
Bibliotheek Boxmeer
Raetsingel 1
5831KC Boxmeer

Openings tijden:
maandag en vrijdag 14.30 – 20.00 uur
dinsdag en donderdag 10.00 – 20.00 uur
woensdag 14.30 – 18.00 uur
zaterdag 10.00 – 16.00 uur

 

Geen reactie mogelijk.