logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Modespecial op de Floriade
Categories: expositie, nieuws
Geweven aspergerbandenKunstenares Anke van Gorp neemt met Weefnetwerk Nederland deel aan modespecial op de Floriade.

Weefnetwerk Nederland naar de floriade.

Eind 2011 kwam er een bijzonder samenwerking  tot stand  tussen twaalf weefsters van het Weefnetwerk Nederland, de Mode Academie  van Rijn/Ijssel (te  Arnhem), Artez-Fine Art (te Arnhem) en modellen bureau Maxi More. De weefsters van weefnetwerk Nederland zijn gevraagd om door modestudenten ontworpen en gemaakte kleding  geïnspireerd op de asperge, te voorzien van bijzondere accessoires. Elke weefster is hiervoor gekoppeld aan een designer/ontwerper. Het Project maakt deel uit van diverse kunstzinnige activiteiten in en om het asperge paviljoen, dat zich  bevind op het themaveld Education&Inovation op de Floriade.

Donderdag 12 april 2012 zal de themaweek  “Asperges en de Floriade” starten. In een catwalk presentatie zullen de ontworpen kleding  en weef accessoires gepresenteerd worden die tijdens deze bijzondere samenwerking tot stand zijn gekomen.  Tevens zal met deze presentatie het aspergeseizoen 2012 worden geopend. Enkele ontwerpen zullen tijdens de gehele Floriade te bezichtigen zijn in en bij de asperge tunnel.

In het Aspergepaviljoen staat de beleving van het product centraal. Op diverse kunstzinnige manieren kan het publiek de asperge ervaren. Natuurlijk via de mond, maar ook zichtbaar (beeldend), tastbaar en zelfs hoorbaar. Op het podium van het buiten amfitheater kunt u op gezette tijden een spectaculaire theater voorstelling te zien.

Meer informatie over de floriade, route beschrijving en openingstijden vind u op de site van de Floriade 1012

Geweven aspergerbanden

Geweven aspergebanden

Geen reactie mogelijk.