logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Open atelierroute 2017
Categories: expositie, nieuws

Nadat vorig jaar het 2e lustrum op een bijzondere wijze is gevierd keren we dit jaar terug naar de vertrouwde open atelierroute. Alweer voor de elfde keer wordt in het weekend van 8, 9 en 10 september 2017 de Open atelierroute van kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer gehouden. Op acht locaties verspreid over de gemeente Boxmeer kunt u op een ontspannen en plezierige manier kennis maken met de nieuwste werken van 11 leden van de Kunstkolk. Om het kunstaanbod te verbreden zijn ook dit jaar weer gastkunstenaars uitgenodigd.
Met een beetje support van de weergoden is de open atelierroute een uitgelezen mogelijkheid om in een relaxte sfeer van kunst te genieten en een praatje te maken met kunstenaars of met mede-kunstliefhebbers.

Opening
Op vrijdag 8 september 2017, 19.45 uur wordt de elfde open atelierroute geopend. Voor de vijfde keer in successie gebeurt dit in de hal van het gemeentehuis van Boxmeer. In de hal is tevens de overzichtsexpositie ingericht waarin werk is opgenomen van alle deelnemers, Kunstkolkers en gastkunstenaars. Het gemeentehuis wordt daarmee gedurende één weekend het huis van de gemeente waar het allemaal om de kunst draait.

Performance
De opening op vrijdagavond wordt verzorgd door Marijke van Bergen, verhalenvertelster, en Irene van den Besselaar, performance kunstenares.
Wat zij zullen gaan doen wordt nog even geheim gehouden. Het belooft in ieder geval een gebeurtenis te worden waarin zowel voor het publiek als de Kunstkolkleden een rol is weggelegd.
Aansluitend zal de officiële opening worden verricht door een van de leden van het gemeentebestuur van Boxmeer. Daarna kan iedereen in zijn of haar eigen tempo en onder het genot van een drankje de overzichtsexpositie bekijken.

Startpunt route
De overzichtsexpositie in de hal van het gemeentehuis vormt een prima vertrekpunt van waaruit het vervolg van de route naar eigen inzicht kan worden uitgestippeld. Een routefolder met gegevens van de locaties, de Kunstkolkdeelnemers en de gastkunstenaars is tijdens het weekend van de open atelierroute op alle locaties gratis verkrijgbaar. De folder is ook al eerder verkrijgbaar bij o.a. het VVV-agentschap Boxmeer, de bibliotheek en bij enkele Boxmeerse horecagelegenheden (brasserie de Bock en grand café de Douairière). De folder kan hier worden gedownload.

100 jaar de Stijl
Het is intussen vaste traditie om aan de open atelierroute een kunstzinnig nevenproject te verbinden. Daarbij wordt het concept toegepast dat alle deelnemers aan de open atelierroute een kunstwerkje maken waarbij ze uitgaan van een van tevoren vastgesteld thema. Dit jaar is dat de herdenking van ‘100 jaar de Stijl’. Met het werk en de ideeën van de Stijliconen als inspiratie is speciaal voor deze gelegenheid door zowel de deelnemende Kunstkolkers als hun gastkunstenaars een kleiner kunstwerk gemaakt waar de onmiskenbaar aan de Stijl verbonden primaire kleuren rood, geel en blauw zullen schitteren.
Het nevenproject is oorspronkelijk ontstaan vanuit de gedachte dat kunst voor iedereen moet zijn. De Kunstkolk vindt dat in ieder geval wel en wil dat uitdragen door tijdens de open atelierroute tegen een gunstige prijs speciaal voor de gelegenheid gemaakte kunstwerkjes aan te bieden.
De ‘Stijl-werken’ zijn in een aparte opstelling in de hal van het gemeentehuis te zien. Ze zijn alleen tijdens het weekend van de open atelierroute te koop voor de prijs van € 25,00 per kunstwerk. Laat deze kans om een uniek kunstwerkje te verwerven tegen een kleine prijs niet voorbijgaan! 

Selectie uit overzichtsexpositie is langer te zien
In samenwerking met KunstinBox is het mogelijk gemaakt om na afloop van het weekend van de open atelierroute de overzichtsexpositie om te bouwen tot een langer durende expositie. Daarvoor wordt een keuze gemaakt uit de werken die in de overzichtsexpositie zijn opgenomen.
De ‘afgeslankte’ expositie is tijdens de openingstijden te zien in de hal van het gemeentehuis van Boxmeer van dinsdag 12 september 2017 tot en met woensdag 11 oktober 2017.

Gele Kunstkolkwimpels
De locaties die zijn opgenomen in de atelierroute, zijn te herkennen aan de gele Kunstkolkwimpels. Voor alle kunstliefhebbers, maar ook voor hen die een leuke fietstocht willen combineren met een dosis kunst, is een bezoek aan een of meer van de locaties zeer aan te bevelen. Speciaal voor degenen die de aankoop van een kunstwerk(je) overwegen is het een mooie gelegenheid om een keuze te maken uit een rijk gevarieerd kunstaanbod tegen grote en kleine prijzen.  Iedereen is van harte welkom bij de opening van de 11e Open atelierroute van de Kunstkolk op vrijdag 8 september 2017 en uiteraard ook bij de deelnemende locaties op zaterdag 9 of zondag 10 september 2017.

Open atelierroute 2017 Kunstkolk Boxmeer
Opening: 8 september 2017, 19.45 uur, plein/hal gemeentehuis Boxmeer.
Overzichtsexpositie en deelnemende ateliers/locaties open op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 van 11.00 tot 17.00
uur.

Met dank aan:
gemeente Boxmeer
Brasserie de Bock Boxmeer
Grand café de Douairière
Grafipoint printwerk drukwerk signing

downloads:
routefolder
affiche

Geen reactie mogelijk.