logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Kunstverkoopactie Wil Friesen
Categories: nieuws

 

Bekijk het aanbod 2017

Klik op de afbeelding voor gedetailleerde gegevens over het werk.
(Lees hieronder het hoe en waarom van de kunstverkoopactie 2017).

De grootste verzamelaar van zijn kunstwerken is de kunstenaar zelf……

Een bekende uitdrukking die in de meeste gevallen helaas maar al te waar is. Ook ìk ben geen uitzondering daarop! De meeste kunstenaars zijn hardwerkende mensen. Vanuit een innerlijke wil worden ze gedreven tot het alsmaar doorgaan met het maken van nieuwe werken. Met als gevolg dat de ruimte van menig atelier voor een aanzienlijk deel in beslag wordt genomen door voltooide kunstwerken. Iedere kunstliefhebber zal beamen dat het doodzonde is dat daardoor prachtige kunstwerken verborgen blijven in de ateliers van kunstenaars….
Daarom is het goed om erover na te denken hoe deze kunstwerken toch op een goede plek terecht kunnen komen. …En of een ‘kunstverkoopactie 2017’ is te overwegen.

Drie redenen om actie te voeren

Bij dat nadenken kwamen drie redenen naar voren om in 2017 een speciale kunstverkoopactie te introduceren.
Reden 1: de voorraad kunstwerken neemt sneller toe dan af. Er moet ruimte komen! Niet alleen in fysieke zin maar ook in financieel opzicht. Nog afgezien van het feit dat menig kunstenaar van zijn werk moet leven zijn er ook materialen nodig. En die kosten geld! En dat geld moet uit de opbrengst van de verkochte werken komen. Als deze stromen niet in evenwicht zijn is er het risico van stagnatie in de creatieve productie. En dat is het laatste waar een kunstenaar op zit te wachten (reden 2!). En, last but not least, als het kunstwerk de juiste plek heeft gevonden, is er de voldoening en de vreugde die het aan de bezitter(s) schenkt (reden 3!) .

Eerste kunstverkoopactie

Alle drie  goeie redenen dus om het nieuwe jaar te starten met een bijzondere kunstverkoopactie. Vijftien werken – allemaal unicaten – die gemaakt zijn in de periode tussen 2004 en 2007 worden gedurende het gehele jaar 2017 aangeboden voor een speciale prijs. Een prijs die gelijk is aan het derde deel van de normale prijs! Dat is dus een korting van ruim 60%! Bij de verkoop geldt: die het eerst komt die het eerst maalt!
Als de belangstelling voldoende blijkt te zijn wordt het een traditie. Dan zullen jaarlijks, bij de start van het nieuwe jaar, een aantal werken voor een zeer aantrekkelijke prijs worden aangeboden.

Praktische punten

De in de actie opgenomen werken worden alleen online aangeboden.  De fotowerken worden compleet afgeleverd. Dat wil zeggen: gemonteerd in zuurvrij passe-partout karton, in een houten of aluminium wissellijst die is voorzien van 2 mm helder float glas. In overleg zijn ook andere lijsten mogelijk. Uitgebreide details over de leveringsopties zijn bij de werken zelf opgenomen. Bekijk hierboven het aanbod voor 2017.

Vragen?

Hebt u vragen of hebt u belangstelling? Neem dan gerust contact op.
U bent ook van harte welkom om de werken ‘live’ te bekijken.
e-mail: info@wilfriesen.nl
mobiel: 06 30399500

Geen reactie mogelijk.