logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Frank Lindner
Categories: leden
Frank Lindner

Frank Lindner

Het is typerend voor mijn werk als vormgever, dat ik altijd zo veel mogelijk uit ben gegaan van transparantie en dat iets doorzichtig mag zijn. Glas was hiertoe het meest geschikte en inspirerende materiaal.

 

Tijdens mijn beginperiode als beeldend werker hield ik mij met diverse schilder- en grafische technieken bezig tot ik mij vooral ging toeleggen op het vormgeven in glas, De opleiding in een glasatelier in de Jordaan in Amsterdam bracht mij na vijf jaar diverse academies te hebben doorlopen de basis voor wat heeft mogen uitgroeien tot een wereld waar ik me in thuis zou gaan voelen.

 

 

Naast gerichte opdrachten maak ik vrij werk waarin vele onderwerpen centraal staan als

  • de natuur;
  • onderwerpen, die met dans te maken hebben maar ook verschijnselen , die vaak niet zichtbaar zijn als de mystiek van oude culturen en buitenaardse contacten..
  • Mijn interesse voor het wonder van de zwangerschap komt in diverse werken tot uitdrukking.

Veel werken hebben betrekking op het universum en de enorme uitgestrektheid ervan.
Ik draag dan ook liever geen pet met een klep… wil graag het universum willen bekijken.

Ik vind het leuk om met glastechnieken te spelen, zoals glasversmelting en buigen./ vervormen/ verlijmen en natuurlijk het gebruik van oude technieken als glas-in-lood en brandschilderen,

Het is voor mij een uitdaging om glas te verwerken in hout, steen en metaal.

Glas bestaat zelf uit zand en metalen. Deze laatsten geven aan het glas de kleur.

Naast zeer grafische werken is het spelen met de transparante kleurige glassoorten mijn grootste liefde .

Mijn werkstukken kunnen zeer klein zijn , bijvoorbeeld als raamdecoratie maar opdrachten van tientallen vierkante meters behoren ook tot de mogelijkheden.

Zo ontwerp ik tussenwanden, bovenlichten, monumentale objecten, relatiegeschenken, gedenkramen, raamstandaards, raamhangers, plafondbeglazingen enzovoort en ik voer ze daarna uit. Ondersteunende activiteiten worden daarbij door vakbekwame mensen uitgevoerd.

Diverse tientallen kunstenaars lieten in mijn studio hun werk uitvoeren en daar kijk ik met plezier op terug . Voor Rien Evers bijvoorbeeld mocht ik een hele kapel beglazen naar zijn ontwerpen,

Een mooi signaal van vertrouwen en broederlijkheid in de kunst.

Kunstkolk is een bond gezelschap van zielen, die elkaar inspireren en stimuleren en een grote diversiteit aan talent en creativiteit genereren Ik vind het fijn, dat ook toepassingen in glas hierbij een bredere toepassing vinden.

Website Frank Lindner
Klik hier voor contact.

Estrella-2003

Estrella-2003

Estrella 2004

Estrella 2004

Estrella 2005

Estrella 2005

glaskunst Frank Lindner

glaskunst Frank Lindner

glaskunst Frank Lindner

glaskunst Frank Lindner

Geen reactie mogelijk.