logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Irene van den Besselaar
Categories: deelnemers

Irene van den Besselaar maakt mixed media schilderijen en installaties en doet performances.

In haar kleurrijke werk worden elementen bij elkaar gebracht tot een geheel. De elementen zijn vormen, kleuren en handelingen. Ze kunnen bestaan uit allerlei materialen zoals: verf, potlood, stift, papier, hout en piepschuim. Het beeld ontstaat spelenderwijs en daagt de kijker uit te zoeken naar relaties en herkenbare beelden.

Het werkproces is associatief en tijdens het werken zijn er gedachten die als losse beelden of zinnen onderdeel kunnen worden van het uiteindelijke beeld. Met regelmaat maakt Irene dit maakproces en ook de gedachten die zij heeft tijdens het werken inzichtelijk voor bezoekers.

In haar performances wordt Irene zelf als één van de elementen onderdeel van het beeld, waarmee het persoonlijke van haar werk wordt benadrukt en haar verhouding tot de kunst worden verbeeld.

Irene van den Besselaar heeft de opleiding Autonome Kunst afgerond bij AKV St. Joost te ’s Hertogenbosch. En geeft in haar atelier aan huis cursussen voor kinderen. Ze organiseert interdisciplinaire projecten en geeft kunstlessen op basisscholen. Voor meer informatie hierover: www.welkombijprak.nl.

Voor meer informatie over haar kunstwerken, exposities en andere projecten: www.irenevandenbesselaar.blogspot.com

 

Geen reactie mogelijk.