logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Geinspireerd door de Stijl
Categories: expositie, nieuws

guus verzellenberg

100 jaar de Stijl
In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van evenementen en tentoonstellingen plaats. De Stijl vindt zijn oorsprong in Leiden in 1917, met de oprichting van het tijdschrift
De Stijl door Theo van Doesburg. De kunstenaars die zich aansluiten bij De Stijl zoeken naar een totaal ‘nieuwe kunst’, die ook de samenleving moet moderniseren. Piet Mondriaan is voor alle De Stijl-kunstenaars het grote voorbeeld.

ingrid friesen

Stijlcollectie de Kunstkolk
Ook de Kunstkolk laat zich niet onbetuigd en voegt een eigen tentoonstelling toe aan de rij van evenementen in het kader van 100 jaar de Stijl. Op kleine schaal weliswaar maar daarom niet minder interessant. Want dit jaar is ‘100 jaar de Stijl’ als thema gekozen voor de inmiddels traditionele kunstzinnige randmanifestatie bij de open atelierroute. Zowel de Kunstkolkers als hun gastkunstenaars hebben speciaal voor deze gelegenheid een of meer nieuwe werkjes gemaakt met de Stijl als inspiratiebron.Deze kunstwerkjes worden tijdens het weekend van de open atelierroute (8, 9 en 10 september 2017) in een aparte opstelling in de hal van het gemeentehuis tentoongesteld. Naast de overzichtsexpositie, die ook in de hal is ingericht, is dit een reden temeer om de open atelierroute 2017 van kunstcollectief Kunstkolk te starten in het gemeentehuis.

De Stijl-kunstwerken van de Kunstkolkers en hun gastkunstenaars zijn alleen tijdens het weekend van  de open atelierroute te koop voor de prijs van € 25.

Elfde open atelierroute kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer
8, 9 en 10 september 2017
opening op 8 september 2017, 19.45 uur plein/hal raadhuis Boxmeer
op 9 en 10 september zijn de locaties/ateliers geopend van 11.00 tot 17.00 uur

 

frank lindner

Geen reactie mogelijk.