logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Het geheim van de kunst
Categories: expositie

 

Integrale tekst van de inleiding door Wil Friesen bij de opening op 12 maart 2017 van de expositie ‘Fotografie en Beeld’ in galerie Polhus te Nijkerk.

Het geheim van de kunst.

Vandaag start de expositie ‘Fotografie en Beeld’. Zoals in deze titel is aangegeven gaat het hier om twee basisdisciplines: de twee-dimensionale en de drie-dimensionale verbeelding. Daarmee is in de vele kunstvormen nog maar een eerste globaal onderscheid aangegeven. Want binnen deze tweedeling is nog eens een keer sprake van een zeer grote verscheidenheid in toegepaste kunstuitingen.

De beide disciplines mogen verschillend zijn, in de innerlijke drang die de hier exposerende kunstenaars er toe brengt om hun werk te maken, zal niet veel verschil zijn. Alle zes willen we kunst maken die de kijker in zijn gevoel raakt. De een zal daarbij een wat scherper omlijnd doel voor ogen hebben. Bij de ander is dat doel minder scherp en krijgt het gaandeweg het proces meer vorm. Maar vrijwel altijd is het een proces dat gepaard gaat met intensief onderzoek, met zelfreflectie, respect, twijfel, laten gebeuren en ingrijpen, vakmanschap en diepe betrokkenheid bij het onderwerp.
Een filosofisch ingestelde kunstenaar heeft me eens verteld dat…. verder lezen

 

Expositie ‘Fotografie en Beeld’
12 maart tm 23 april 2017
Galerie Polhus
Spoorstraat 1
3862AC Nijkerk

Geen reactie mogelijk.