logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Wil Friesen in galerie de Kunstvloer
Categories: expositie, nieuws

wachters van het geheim, 1e van 7 staties

Van 25 september 2015 tot en met 2 januari 2016 zijn ruim 12 fotowerken van Wil Friesen te zien in galerie de Kunstvloer te Tegelen. Voor deze expositie heeft Wil een selectie gemaakt uit zijn recente werken.
In de fotowerken van Wil Friesen (autodidact, 1947) vormt het landschap een belangrijk thema. Het gaat bij hem niet om de schoonheid van het landschap of de grootsheid van de natuur. In zijn fotowerken lijkt hij te zoeken naar de verbeelding van een vermoeden dat het landschap dingen verborgen houdt. In het leven gebeuren mooie en minder mooie dingen. Die gebeuren ook op plekken in de natuur, in het landschap. Maar dàt er zich iets heeft voorgedaan laat zich maar kort zien. De begroeiing schiet snel weer op. En de bomen groeien gewoon door. Het landschap hervat zich en bedekt alle sporen van wat er is gebeurd. In Wil Friesen’s verbeelding van de landschappen wordt de suggestie opgeroepen dat het landschap meer is dan het laat zien. Hij laat je uitkomen bij de vraag: wat is hier gebeurd….?
Het landschap kent vele geheimen…

Behalve de fotowerken van Wil Friesen is de vaste opstelling te zien van de wonderlijke, vreemdsoortige en fantasievolle constructies van beeldend kunstenaar Wiel Heemskerk.

 

 

25 september t/m 2 januari 2016
Galerie de Kunstvloer
Spoorstraat 35
5931 PS Tegelen
geopend op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

kijk ook op
www.wilfriesen.nl
www.dekunstvloer.nl

Wiel Heemskerk

Geen reactie mogelijk.