logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Achtste open atelierroute succes!
Categories: nieuws

Achtste open atelierroute succes!
De Kunstkolkers en hun gastkunstenaars kunnen terugzien op een zeer geslaagde open atelierroute 2014. Vrijdagavond 12 september rond 20.00 werd onder grote belangstelling de atelierroute op een bijzondere wijze geopend door verhalenvertelster Marijke van Bergen. Aan de hand van haar vertelling werden de bezoekers naar een sprookjesachtig huisje geleid dat voor de gelegenheid was opgesteld op het plein voor het gemeentehuis. In het huisje, dat is ontworpen en gebouwd door houtkunstenaar Wim Geurts, kon iedereen op een verrassende manier de schat in zichzelf ontdekken.

‘Secret boxes’ enthousiast ontvangen
Zowel de overzichtsexpositie in het gemeentehuis als de kunstpresentaties op de diverse locaties van de route zijn door veel bezoekers bezocht. De weersomstandigheden waren prima en veel mensen voelden zich daardoor aangetrokken om een fietstocht langs de locaties te ondernemen. Ook het project ‘secret boxes’ is enthousiast ontvangen door de bezoekers. Als onderdeel van de overzichtsexpositie zijn de gemaakte ‘boxes’ in volle glorie uitgestald in het gemeentehuis. De ‘secret boxes’ waren alleen tijdens het weekend van de open atelierroute te koop voor de eenheidsprijs van € 25 per ‘box’.  Van deze eenmalige mogelijkheid is royaal gebruik gemaakt!

‘Hemel gevel’ blijft nog enige tijd in stand
De overzichtsexpositie in het gemeentehuis is intussen alweer ontruimd. De ’hemel gevel’ van Kristianne Tummers op het glazen dak van het atrium in de hal van het gemeentehuis blijft nog enige tijd in stand. Voor degenen die de installatie nog niet hebben gezien is er nog alle gelegenheid om dit in de komende weken te doen.

hemel-gevel-100_9571

 

De Kunstkolk kan zich met een goed gevoel opmaken voor de negende open atelierroute in september 2015.

De Kunstkolk dankt tenslotte de sponsors die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van de route:
gemeente Boxmeer
Alu Expo Art Tentoonstellingsbouw Gennep
Brasserie de Bock Boxmeer
Grand Café de Douairière Boxmeer
Grafipoint Boxmeer-Cuijk
Tuincentrum Olieslagers Boxmeer

 

 

 

 

Geen reactie mogelijk.