logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Kunstcollectief Boxmeer
Open atelierroute 2014
Categories: nieuws

logo updated geelGedurende het weekend van 12, 13 en 14 september 2014 houdt de Kunstkolk haar 8e Open atelierroute. Tijdens dit weekend zullen 13 leden van de Kunstkolk en 12 gastexposanten hun nieuwste werken laten zien op 8 locaties, verspreid over de gemeente Boxmeer. De open atelierroute is een prima gelegenheid om in een ontspannen sfeer van kunst te genieten en een praatje te maken met de kunstenaars of mede-kunstliefhebbers.

Opening
Op vrijdag 12 september 2014, 20.00 uur wordt de officiële opening verricht. De opening en de overzichtsexpositie vindt voor de tweede keer plaats in de hal van het gemeentehuis Boxmeer. Het gemeentehuis, of beter het huis van de gemeente, wordt gedurende één weekend het bruisende, kunstgezinde hart van de Boxmeerse gemeenschap. De leden van de Kunstkolk zijn bijzonder verheugd over de mogelijkheid die hen door het gemeentebestuur is geboden.

Performance
Bij de opening zullen de Kunstkolkleden Marijke van Bergen, theatermaakster, en Wim Geurts, houtkunstenaar, een kunstzinnige performance houden waar ook het publiek bij wordt betrokken. Wim Geurts zal op vrijdag en zaterdag op het plein voor het gemeentehuis ‘live’ een houten kunstwerk creëren. Marijke van Bergen zal op dit evenement inhaken met aangepaste verhalen en voordrachten.

Overzichtsexpositie
In de hal van het gemeentehuis wordt een overzichtsexpositie ingericht met werken van alle Kunstkolkdeelnemers en hun gastkunstenaars. Een bijzonder onderdeel van deze expositie wordt gevormd door de installatie die door de Vierlingsbeekse kunstenares en Kunstkolklid Kristianne Tummers wordt gemaakt op het glazen dak van het atrium in de hal van het gemeentehuis. De installatie zal ook na de open atelierroute nog enige tijd te zien zijn in het kader van de festiviteiten ’Boxmeer, 70 jaar leven in vrijheid’.
De overzichtsexpositie vormt een prima vertrekpunt van waaruit het vervolg van de route naar eigen inzicht kan worden uitgestippeld. De routefolder met gegevens van de locaties, de Kunstkolkdeelnemers en hun gastexposanten is tijdens het weekend van de open atelierroute op alle locaties gratis verkrijgbaar. De folder is ook eerder verkrijgbaar o.a. bij de VVV Boxmeer, de bibliotheek en bij enkele Boxmeerse horecagelegenheden (brasserie de Bock en grand café de Douairière). U kunt de folder ook downloaden.

Secret boxes
Dit jaar heeft de Kunstkolk een bijzondere noviteit geïntroduceerd: het project ‘secret boxes’.  Aan alle deelnemende kunstenaars en gastkunstenaars is een identieke bruine kartonnen postdoos uitgereikt met de vraag om daarmee geheel naar eigen inzicht en idee op een kunstzinnige manier aan het werk te gaan. De resultaten worden tijdens de open atelierroute 2014 gepresenteerd als onderdeel van de overzichtsexpositie in de hal van het gemeentehuis. De ‘secret boxes’ worden anoniem tentoongesteld en ook anoniem te koop aangeboden voor de prijs van € 25 per ‘box’. Bij de sluiting van de open atelierroute kunnen de gekochte boxes worden opgehaald en worden ze alsnog door de makers gesigneerd. De koper weet dan pas officieel door wie de gekochte ‘secret box’ is gemaakt! Een unieke gelegenheid dus om voor een betaalbare prijs een origineel kunstwerk in huis te halen!
Een bezoek aan de open atelierroute wordt dit jaar dus extra aantrekkelijk!

Marble Handprintings
Een tweede bijzonderheid dit jaar is het aanbod van een serie unieke ‘marble handprintings’, gemaakt door Kunstkolklid Gerrit Bartelink. Gerrit heeft in de loop der jaren door toepassing van een speciale techniek, waarin hij de juiste omstandigheden weet te scheppen voor het toelaten van onverwachte reacties, kleurige ‘marble handprintings’ gemaakt. Door de speciale techniek is geen enkele printing hetzelfde. Tijdens het weekend van de open atelierroute zijn deze prachtige printings eenmalig te koop voor de speciale prijs van € 10,00. Ingelijst bedraagt de prijs € 25,00. De printings zijn alleen te koop in de hal van het gemeentehuis en op de locatie Atelier ‘Kleierije’, Grotestraat 112 te Sambeek.

Open atelierroute valt samen met 4e editie van de ‘Kunst van het geloven’
Het weekend waarin de open atelierroute wordt gehouden valt binnen de periode waarin de 2-jaarlijkse kunstmanifestatie ‘Kunst van het geloven’ wordt gehouden. Van 30 augustus tot en met 14 september wordt in een aantal kerken en kapellen in de gemeente Boxmeer de 4e editie gehouden van deze inmiddels bekende manifestatie. Voor deze editie is de vermaarde tentoonstellingsmaker/stylist Maarten Spruyt bereid gevonden om als curator op te treden.
De open atelierroute kan prima worden gecombineerd met (een deel van) de kapellenroute. Een reden temeer om Boxmeer te bezoeken tijdens de open atelierroute van de Kunstkolk!

Gele Kunstkolkwimpels
De locaties die zijn opgenomen in de atelierroute, zijn te herkennen aan de gele Kunstkolkwimpels. Voor kunstliefhebbers die de aankoop van een kunstwerk overwegen is een bezoek aan een of meer locaties een mooie gelegenheid om  een keuze te maken uit een rijk gevarieerd kunstaanbod tegen grote en kleine prijzen. Iedereen is van harte welkom bij de opening van de 8e Open atelierroute van de Kunstkolk op vrijdag 12 september 2014 en bij een of meer van de deelnemende locaties op zaterdag 13 of zondag 14 september 2014.

Open atelierroute 2014 Kunstkolk Boxmeer
Opening: 12 september 2014, 20.00 uur, hal gemeentehuis Boxmeer.
Overzichtsexpositie en deelnemende ateliers/locaties open op zaterdag 13 en zondag 14 september  2014 van 11.00 tot 17.00
uur.

dowloads:
routefolder
affiche

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geen reactie mogelijk.