logo kunstkolk Boxmeer Kunstkolk
Open atelierroute 2014: project ‘secret boxes’
Categories: nieuws

secret box guus 01aKunstcollectief Kunstkolk Boxmeer houdt in het weekend van 12 t/m 14 september 2014 zijn achtste open atelierroute. Dit jaar zal de Kunstkolk bij deze gebeurtenis een bijzondere noviteit introduceren: het project ‘secret boxes’!

Aan alle deelnemende kunstenaars en gastkunstenaars is een identieke bruine kartonnen postdoos uitgereikt met de vraag om daarmee geheel naar eigen inzicht en idee op een kunstzinnige manier aan het werk te gaan. De kunstenaars worden uitgedaagd om in alle vrijheid hun ideeën om te zetten in een concreet kunstwerk waarin, op welke manier dan ook,  de uitgedeelde kartonnen doos is opgenomen.

De resultaten worden tijdens de open atelierroute 2014  gepresenteerd als onderdeel van de overzichtsexpositie die in de hal van het gemeentehuis van Boxmeer wordt ingericht. De ‘secret boxes’ worden anoniem tentoongesteld en ook anoniem te koop aangeboden voor de prijs van € 25 per ‘box’. Bij de sluiting van de open atelierroute kunnen de gekochte boxes worden opgehaald en worden ze alsnog door de makers gesigneerd. De koper weet dan pas officieel door wie de gekochte ‘secret box’ is gemaakt! Voor de kunstliefhebber een unieke gelegenheid om voor een betaalbare prijs een origineel kunstwerk in huis te halen! Want er mag worden verwacht dat het project een grote verscheidenheid aan originele kunstwerken op zal leveren!

Noteer alvast in de agenda:  unieke, kunstzinnige ‘secret boxes’ te zien èn te koop op 12, 13 en 14 september 2014 tijdens de open atelierroute van kunstcollectief Kunstkolk Boxmeer.

Het idee is niet nieuw. In verschillende varianten is het al eerder door anderen uitgevoerd. Maar het blijft een leuk concept. En het blijft verrassend om te zien hoe de kunstenaars de uitdaging hebben opgepakt en tot welke oorspronkelijke kunstwerken dit heeft geleid. Kijk maar naar onderstaande foto’s van de ‘secret boxes’ die al klaar zijn…!!!

combi secret box gerritanke combi secret box paulienmajelacombi secretboxex guuscombi secret box annekeandriaan

 

Geen reactie mogelijk.